έννοιες

«3ο» «αυγά» «Αχ μαλάκα LOVeρδε» «Γενικός Φαρισαίος Πολιτικού Γραφείου» «Δ.N.T.» «Δημοσιονομική προσαρμογή» «διαβούλευση» «εγγονός διαδόχος» «Ελβετός» «Ελευθεροτυπία» «η εποχή των παχιών αγελάδων» «Θεός» «Καλλικράτης» «Κεντρική Επιτροπή του Επαναστατικού Συμβουλίου» «Κοινοβουλευτισμός» «ΚΟΜΙΣΙΟΝ» «Κράτος» «ΛΑΟΣ» «Λόρις» «μαινάδες» «μαλάκας» «μας τάζατε» «μίζα» «Μνημόνιο» «Ν.Δ.» «να αρπάξω πούλο» «ορθοδοξία» «Π.Α.ΣΟ.Κ.» «πέφτω από τα σύννεφα» «πλέον άθλιος τρόπος» «πολιτική του Σοκ έπαθα και μου αρκεί το κοκκαλάκι από το μπούτι «πολιτική του Σοκ τάξε πούτσα «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» «ΣΑΤΥΡΟΙ 1987» «Σκατά» «σοσιαληστρικός» «Σοσιαλιστές τρομοκράτες» «ΣΥΡΙΖΑ» «σωματικά υγρά του LOVeρδου» «Τρόικα» «υπόθετο» «Φασίστας» «χρυσά αυγά» (Α) (Β) (Γ) (Δ) (Ε) (Ζ) (Η) (Θ) (Ι) (Κ) (Λ) (Μ) (Ν) (Ξ) (Ο) (Π) (Ρ) (Σ) (Τ) (Υ) (Φ) (Χ) (Ψ) (Ω) Δημοτικές εκλογές εκλογές Εκλογικό σώμα κυρίαρχος λαός που είχα» ΣΥΝ ψηφοφόρος

Μήνυμα του Ο ΠΡΟΕΔΡΟΥ και Κεντρικής Επιτροπής του Επαναστατικού Συμβουλίου, για τις Δημοτικές εκλογές.


 Ο

Ο Καλλικράτης ήταν ένας από τους δύο αρχιτέκτονες του Παρθενώνα. Έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα, κατά την διάρκεια του «χρυσού αιώνα του Περικλή». Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος στον βίο του Περικλή συνεργάστηκε μαζί με τον Ικτίνο για την κατασκευή του σπουδαιότερου αρχαιοελληνικού ναού.[1] Στον Πλούταρχο επίσης καθώς και σε μία επιγραφή αναφέρεται πως εργάστηκε μεταξύ 460 και 450 π.Χ. στην ανέγερση των Μακρών Τειχών της Αθήνας. Σε μία επιγραφή στην ακρόπολη του αποδίδεται επίσης και ο μικρός ναός της Αθηνάς-Νίκης που βρισκόταν δεξιά των Προπυλαίων της Ακρόπολης.
Επίσης :
Ο Καλλικράτης είναι ένα μικρό ορεινό χωριό χτισμένο στο ομώνυμο οροπέδιο των Λευκών Ορέων στην επαρχία Σφακίων της Κρήτης με μέσο υψόμετρο 540 μέτρα. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Σφακίων του νομού Χανίων. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Καλλικράτης πήρε το όνομά του από τον Δρουγγάριο Μανούσο Καλλικράτη, ο οποίος το 1453 με 1500 άντρες και 5 πλοία ηγήθηκε μιας εκστρατείας για την υπεράσπιση της Πόλης από τους Οθωμανούς[1]. Το χωριό είναι προσβάσιμο είτε μέσω των γειτονικών χωριών Ασφένδου από τα δυτικά, Ασή Γωνιάς από τα ανατολικά, είτε από έναν ασφαλτοστρωμένο ελικοειδή δρόμο που ξεκινά βόρεια του χωριού Καψοδάσος και καταλήγει στο οροπέδιο του Καλλικράτη προσφέροντας καταπληκτική θέα στον κάμπο του Φραγκοκάστελλου και στο Λιβυκό Πέλαγος. Νοτιοδυτικά του οροπεδίου βρίσκεται το φαράγγι του Καλλικράτη, το οποίο καταλήγει στο χωριό Πατσιανός. Το φαράγγι διασχίζεται από ένα μονοπάτι μήκους 4 χλμ. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Καλλικράτης είναι σχεδόν ακατοίκητος μια και οι βοσκοί κάτοικοι του κατεβαίνουν με τα κοπάδια τους στα χειμαδιά κοντά στο Λυβικό.
Ο Καλλικράτης έχει μακρά παράδοση συμμετοχής σε απελευθερωτικούς αγώνες. Κατά τη μεγάλη κρητική επανάσταση του 1867, τουρκικές δυνάμεις υπό την αρχηγία του Ομέρ πασά προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισβάλουν στα Σφακιά από τον Καλλικράτη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, Καλλικρατιανοί εθελοντές πήραν μέρος στον Μακεδονικό αγώνα (1904-1908). Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αντιστασιακές δυνάμεις είχαν εγκαταστήσει έναν ασύρματο στο σπήλαιο Ανεμόσπηλιος κοντά στον Καλλικράτη. Ο αντιστασιακός Γεώργιος Ψυχουντάκης στο βιβλίο του Ο κρητικός δρομέας αναφέρει ότι είχε διαμείνει κρυμμένος στο σπήλαιο αυτό την άνοιξη του 1942, βοηθούμενος από τους ντόπιους. Το 1943, η παραστρατιωτική ομάδα του Φρίτς Σούμπερτ (παρακλάδι της Γερμανικής Βέρμαχτ) λεηλάτησε και έκαψε το χωριό και εκτέλεσε πάνω από 30 κατοίκους ως αντίποινα για την συμμετοχή των ντόπιων στην Αντίσταση κατά των Ναζί.

Αυτή είναι η αλήθεια και ότι άλλο ψέμα.

Και σε αυτές τις εκλογές στηρίζουμε ψηφίζουμε

με τιμή και σέβας
στους κοινού μας αγώνες
ο και η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου